Categories
Uncategorized

Hvordan installerer du Google Analytics

Google Analytics er en web-analysetjeneste som gir brukere statistiske informasjoner og analytiske verktøy for søkemotoroptimalisering (SEO) og markedsføringsformål. Tjenesten er gratis for alle brukere som har en Google-konto opprettet, som en del av Google Marketing Platform.

Google Analytics blir brukt til å spore ytelsen til nettsiden og samler inn alle som har besøkt nettsiden. Analyseverktøyet er med å hjelpe ulike selskaper med å bestemme en hovedkilde til brukertrafikken, måle suksess av deres markedsførings aktiviteter og ulike kampanjer, sporing av fullførte mål som inneholder hvor mange som har kjøpt et produkt, eller hvor mange det er som legger til et produkt i kurven uten å fullføre kjøpet sitt. Google Analytics er med på å hjelpe ulike organisasjoner med oppdagelsen av ulike mønstre og trender i et brukerengasjement og gir brukere demografisk informasjon om hvem de ulike personene som har besøkt nettsiden er. Tar man denne type informasjon videre,  så kan det brukes til vurdering på om det er nødvendig med iverksetting av tiltak til forbedring av resultatene eller den brukeropplevelsen av ditt nettsted. I forrige del av emnet digital markedsføring som omhandlet E-varehandel, fikk vi i eksamensoppgave å opprette en nettbutikk. Det var her jeg så viktigheten av å bruke Google Analytics. Vi brukte Google Analytics til å skaffe og analysere kundeatferdsanalyser, som vi kunne bruke til å forbedre våre markedsføringskampanjer, drive trafikk til nettstedet og bedre beholde de besøkende.

Hvordan oppretter du en konto med Google Analytics?

Google Analytics er som sagt helt gratis. Når man skal opprette en sånn Google Analytics konto så trenger man en eksisterende Google konto eller en Gmail adresse. Prosessen med å opprette en konto er effektiv og enkel å gjennomføre. Nedenfor viser jeg steg for steg hvordan dette gjøres.

Steg 1…

  • Gå til Google Analytics for å opprette en konto.
  • Her blir bedt om å logge inn med din registrerte Google konto.
  • Om du nå ikke har fått opprettet hverken en Google eller gmail konto enda, kan du enkelt gjøre dette ved et klikk på Opprett konto.

Steg 2…

Etter at du nå har logget inn med en Google konto, blir du nå bedt om å fylle ut den informasjonen som er spurt om (dette vises på bildet nedenfor.) Dermed fyll ut Kontonavn. Skriv inn navnet på bedriften eller på nettsiden.

Steg 3…

Velg det du har lyst til å måle. Dette kan da være for eksempel enten nett, app eller begge deler.

Du velger Nett om dette er en nettside.

Steg 4…

På slutten skal du oppgi nettsidens navn. url, bransje, land og tidssone.

Når du har gjort dette og fylt ut alt av informasjon, så trykker du på Neste også godtar du brukervilkårene til Google Analytics.

Steg 5…

Nå vil du få opp en sporingskode fra Google Analytics (dette vises under).

Nå som du skal koble opp Google Analytics mot nettsiden din, må du med sporingskoden som du har fått, kopiere denne.

Steg 6…

Det er flere ulike metoder man kan velge å gjøre når du nå installerer Google Analytics. Videre vil jeg bruke min egen prosess av å koble opp Google Analytics med WordPress og bloggen min. Jeg har for eksempel valgt bruken av en utvidelse i WordPress, som heter:«Insert Headers and Footers» på min bloggnettside.

Da skal du Installere og aktivere «Insert Headers and Footers» utivdelsen i WordPress.

Steg 7…

I WordPress admin området går du til «Settings» -> «Insert Headers and Footers»

Etter dette limer du inn sporingskoden du har fått fra  Google Analytics inn i «Scripts in Header» (dette er vist under).

Steg 8…

Ved det siste steget så om du nå har fått limet inn sporingskoden er Google Analytics ferdig satt opp og klar til bruk.

Dette kan testet ved at du går til Google Analytics, mens du er inne på din egen hjemmeside.

Håper du fant nytte av dette «How to» innlegget, og fikk opprettet din Google analytics konto uten problemer:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *