Categories
Uncategorized

Min egen kjøpsprosess

I dette blogg innlegget skal jeg skrive litt om en kjøpsprosess ved mitt siste kjøp som ble gjort nå nylig. Jeg skal forklare litt om kjøpsprosessen til forbrukeren, så skal jeg forklare hvordan kjøpsprosessen min var i praksis opp mot teorien.

Kjøpsprosessen til forbruker:

 • Problemerkjennelse
  • Annerkjennelse av et problem eller mangel på et produkt.
 • Informasjonssøk
  • Hvor/hvordan får vi informasjonen om produktet.
 • Alternativ evaluering
  • Finne ut hvilke alternativer som kan fungere, substitutter eller konkurrenter.
 • Valg
  • Beslutning om produkt og hvordan det tilnærmes.
 • Resultat
  • Tanker etter kjøpet.
hentet fra: (https://www.obs.no/inspirasjon/kjokken/philips-airfryer-et-sunnere-alternativ)

Problemerkjennelse

Nå som jeg er student og studerer så er det veldig mye tid og energi som går i dette. I tillegg går det mye i trening og det sosiale så matlaging for meg må gå så raskt og enklest mulig, samtidig som at det er sunnere å lage ting i den. Jeg liker ikke å bruke så mye tid og energi på å lage mat så jeg tenkte det kunne vært optimalt og tenkte det var på tide med en Air fryer.

Informasjonssøk

Jeg har undersøkt og gjort flere søk på ulike nettsider som selger denne varen. jeg vil gjerne finne en Air fryer som dekker mine behov. Der vil jeg finne en Air fryer som er lett å bruke, i god stand, en som er grei i pris, en grei størrelse med tanke på plassen på kjøkkenbenken og forhåpentligvis holder ganske lenge. Fargen på den var egentlig ikke så viktig for meg.

Alternativ evaluering

For meg var det to forskjellige Air fryere det sto mellom. De var fra Power og Elkjøp. Jeg kunne vurdert å kjøpe brukt men ville helst ha en ny en med tanke på at jeg ville gjerne ha den over en lang tid og ved dette produktet var heller ikke prisklassen så stor forskjell fra en brukt Air fryer og en ny. Power solgte begge Air fryerne jeg så etter og elkjøp solgte bare en av de. Begge var ganske like og var ikke så stor forskjell på disse typene av Air fryer.

Valg

Tilslutt så endte jeg på den ene fra Power. Både elkjøp og power hadde samme produkt men jeg kom over et tilbud på det produktet hos Power så jeg valgte å kjøpe denne. Power er også nærmere der jeg bor så er gunstig med tanke på å hente varen eller dra fysisk i butikken deres å kjøpe. jeg kjøpte denne fordi den var på tilbud og den dekket mine behov. Denne Air fryeren ble kjøpt på nett med bankkort og hentet i butikk.

Resultat

Kjøpsprosessen gikk ganske bra, og det tok ikke lang tid fra jeg kjøpte varen til jeg hentet den og fikk lov å begynne å bruke den. I etterkant av kjøpet er mine tanker svært positive. Jeg er veldig fornøyd med den fordi den dekket mine behov som jeg hadde i forkant og den leverte som jeg hadde forventet. Og er svært fornøyd med tanke på at jeg har løst problemet jeg hadde før kjøpet, da dette gjaldt med tid og energi på matlaging.

andre bilder hentet fra:

 • http://gautehjartaker.no/2016/02/22/markedsforing-the-basics/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *